Actieve, marktgerichte ondernemingsactiviteit

In deze opvatting is inkoop: • een actieve, marktgerichte ondernemingsactiviteit, die veel verder strekt dan een zuiver uitvoerende en administratieve activiteit; • een activiteit die voor de onderneming van strategisch belang is; • een activiteit die gericht is op de ont\<\/ikkeling en instandhouding kantoor huren breda van een duurzame relatie met betrouwbare leveranciers.
5.2.2 lnkooplogistiek Inkooplogistiek is een afstemming tussen de vakgebieden inkoop en logistiek, waarbij wordt getracht een optimale inkoop en aanvoer van goederen te realiseren. Dat wil zeggen: een optimale inkooplogistieke goederenstroombesturing tegen optimale kosten. Inkooplogistiek bevat dan ook concepten uit de beide genoemde vakgebieden (Garriga-Oostenbrink, 1995).
lnkooplogistiek is de activiteit en/of de functie die ervoor zorg draagt, dat de juiste hoeveelheden product tegen de juiste prijs ter beschikking komen van de aanvrager.
De aanvrager kan bijvoorbeeld kantoor huren groningen een productieafdeling zijn in een industrieel bedrijf of een verkoopafdeling in een handelsbedrijf. Inkooplogistiek bevat dus zowel concepten uit de logistiek als de inkoop, waarbij de tot de inkoop behorende concepten tot de genoemde commerciele inkoop behoren. Het overzicht in figuur 5.4 geeft aan dat inkooplogistiek de afstemming tussen twee vakgebieden verzorgt, waardoor het vakgebied inkoop onderverdeeld wordt in commerciele inkoop en inkooplogistiek, en waarbij logistiek is onderverdeeld in de vier logistieke deeltrajecten.
Commerciele inkoop IB[ji]IB Na deze begripsafbakening kunnen we het verschil tussen inkooplogistiek en commerciele inkoop kantoor huren amersfoort verbijzonderen. De commerciele inkoop tracht zijn inkoopkosten te minimaliseren. De inkooplogistiek probeert een optimale kostprijs te bereiken door de gehele keten in de beschouwing te betrekken.
Daarnaast worden bij inkooplogistiek niet alleen strategische en administratieve activiteiten uitgevoerd, maar ook fysieke activiteiten om de goederenstroom te besturen en een optimale kostprijs van het eindproduct te verkrijgen.
Gewapend met deze terminologie en kantoor huren apeldoorn kennis over commerciete inkoop, logistiek en inkooplogistiek zal in dit hoofdstuk het vakgebied ‘inkoop’ van nadere inhoud worden voorzien.

Dit bericht is geplaatst in kantoor huren amersfoort, kantoor huren apeldoorn, kantoor huren breda, kantoor huren groningen. Bookmark de permalink.

777 Reacties op Actieve, marktgerichte ondernemingsactiviteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.