What’s cooking in the labs

What’s cooking in the labs


Aan de zuidrand van Eindhoven verrijst een van de kantoor te huur in groningen grootste hightech-centra van Europa. Hier kijken onderzoekers van Philips tien tot twintig jaar vooruit in de toekomst.
De helft van de onderzoekers bij Philips Research houdt zich bezig met door- braakinnovaties: onderzoek dat op lange termijn – 10 tot 20 jaar – tot revolutionaire nieuwe producten moet leiden, zoals de bedrijfsruimten te huur in Breda vinding van de cd of in de nabije toekomst de lichtcomputer.
‘Bello’ is de niet al te originele werknaam van een elektronisch hondje dat mogelijk deel uitmaakt van de toekomst volgens Philips. Bello is bedacht door de bedrijfspand te huur in amersfoort gedragspsychologen van het Philips HomeLab en dient als medium waaraan de toekomstige consument zijn opdrachten aan de apparaten in huis kan doorgeven. “Bello zet Nederland 1 op”, “Bello mag het geluid zachter”. Uit onderzoek blijkt dat mensen het erg lastig vinden om dat soort commando’s direct aan pakweg een anonieme kleurentelevisie te geven.
Het HomeLab is een proeftuin voor Ambient Intelligence (AI), de verzamelnaam voor de nieuwe generatie elektronica. Denkende apparaten die inspelen op de kantoor te huur in Apeldoorn behoeften van de consumenten, onderling gekoppeld en niet langer aangestuurd door simpele schakelaars. In het HomeLab bestaan ze al. De badka- merspiegel die de beurskoersen toont en door een koppeling met het scheerap- paraat (van het merk Philips natuurlijk) aangeeft of de man de huizes zich wel op de goede manier scheert. Beeldschermen die de laatste vakantiefoto’s tonen als een bewoner op de bank met meegebrachte souvenirs speelt. Licht dat zich in kleur en felheid aanpast aan de gemoedstoestand van de bewoner. Gelaats- herkenning die de voordeur opent voor de rechtmatige bewoner. Onlangs lanceerde Philips de slimme onderbroek (of bh). Ondergoed met ingebouwde elektronica die hartstoornissen signaleert en in geval van nood direct contact opneemt met voorgeprogrammeerde call centers. Het aantal sterfgevallen door hartinfarcten zou er drastisch mee kunnen worden verminderd. AI gaat het leven aangenamer maken. Of we daarop zitten te wachten? Tja, dat vroeg men zich ook af bij de introductie van de kleurentelevisie. (Bron: Management Team, 24 oktober 2003)

Dit bericht is geplaatst in Kantoor huren bedrijfsruimte huren met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *