uitgaven en inkomsten

uitgaven en inkomsten


De goedkoop kantoor huren groningen  ‘netto contante waarde’-methode (NCW-methode) is zowel theoretisch als praktisch het meest geschikt om investeringsprojecten te beoordelen. Het toepassingsgebied van deze methode is breed en onder het begrip ‘investeringsproject’ kunnen zowel totale ondernemingen (denk aan de waardebepaling bij fusies en overnames) als investeringen in industriële activa en kantoorruimte huren breda prijzen  vastgoed worden gerangschikt. De kern van de NCW-methode is dat de waarde van een ‘project’ bepaald wordt door alle toekomstige inkomsten en uitgaven die aan het project kunnen worden toegerekend. Zoals in de voorgaande paragraaf uiteengezet is, dient hierbij rekening gehouden te worden met: • het  kantoorruimte huren apeldoorn  feit dat alleen uitgaven en inkomsten relevant zijn (dus geen kosten en opbrengsten!) • het moment dat uitgaven en inkomsten worden gerealiseerd • de tijdswaarde van geld.
Daarnaast spelen alleen toekomstige kasstromen een rol bij de beoordeling. Uitgaven die in een eerder stadium zijn gedaan, de zogenaamde ‘sunk costs’, zijn immers niet meer terug te draaien en mogen derhalve geen rol meer spelen. Voor het bepalen van de contante waarde van een reeks kasstromen worden de contante waarden van alle individuele kasstromen bij elkaar opgeteld. Door de kantoorruimte huren amersfoort calveen   contante waarde van alle inkomsten en uitgaven te confronteren met de nodige investeringen op dit moment, wordt de netto contante waarde of ‘net present value’ (NPV) bepaald6. De NCW-methode kan in de volgende formule worden beschreven.
6 Ook de initiële investering is een uitgave waarvan de contante waarde gelijk is aan het investeringsbedrag. Zo beschouwd kan evengoed worden gesproken van de contantewaardemethode.

Dit bericht is geplaatst in Kantoor huren bedrijfsruimte huren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *