Succesfactoren voor strategische allianties

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

Volledige joint venture volledige joint venture Hier is sprake van een lange-termijnsamenwerking, waarbij de samenwerkende ondernemingen uitgebreide middelen ter beschikking stellen en een gezamenlijke onderneming opzetten. Het overgrote deel van de output blijft binnen de nieuw opgezette onderneming. Voorbeelden hiervan liggen in de productiesfeer. Het doel is het behalen van schaalvoordelen.
Tussen deze twee uiterste vormen kan voor een tussenvorm gekozen worden, bijvoorbeeld een tijdelijke joint venture. Ondernemingen gaan tijdelijk tot samenwerking over, beperkte middelen worden ingebracht, maar de output wordt binnen het samenwerkingsverband gehouden. De enige output die naar de partners terugvloeit bestaat uit de winst van de gezamenlijke onderneming. Dit type van samenwerking wordt bijvoorbeeld gekozen wanneer flexplek hilversum organisaties buitenlandse markten willen betreden. ‘!ff Gezamenlijke advertentie Future Elektronics en Microchip
Indien ondernemingen gaan samenwerken brengen ze allebei iets in, bijvoorbeeld productiecapaciteit, product-know-how, distributiemogelijkheden en kennis van specifieke markten. Het is van groot belang dat beide organisaties hiervan de vruchten plukken en een gezamenlijke voorsprong creëren op de concurrenten, zonder de meest essentiële kennis en vaardigheden aan de samenwerkende partner over te dragen. Zo is gebleken dat veel westerse ondernemingen meer weggeven dan ze ervoor terugkrijgen.

Dit bericht is geplaatst in Kantoor huren bedrijfsruimte huren. Bookmark de permalink.

136 Reacties op Succesfactoren voor strategische allianties

  1. Pingback: mint hydroxychloroquine 200 mg

  2. Pingback: hydroxychloroquine risk of death

  3. Pingback: will hydroxychloroquine kill malarial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.