Het principe van onafhankelijke oordelen

Het principe van onafhankelijke oordelen (en niet-gecorreleerde fouten) is direct toepasbaar in vergaderingen, voor veel managers een welbekende dagbesteding. Een eenvoudige regel kan flexplek huren breda hierbij helpen: voordat een bepaald vraagstuk wordt besproken, moeten alle leden van de werkgroep een korte samenvatting van hun standpunt opschrijven. Door deze werkwijze wordt goed gebruikgemaakt van de diversiteit van kennis en meningen in een groep. De standaardmethode van een open discussie legt
te veel nadruk op degenen die flexplek huren groningen assertief zijn en het voortouw nemen, waarna anderen zich naar hun mening schikken.
What You See Is All There Is (WYSIATI) Een van mijn beste herinneringen aan mijn vroege werk met Amos Tversky is een sketch die hij graag opvoerde. Hij kon een perfecte imitatie weggeven van een van de professoren van wie hij vroeger les kreeg. Met een vet Duits accent gromde hij dan het volgende in het Hebreeuws: ‘Vergeet nooit het Primaat van het Is.’ Wat die professor hiermee precies bedoelde, is mij nooit duidelijk geworden (ook Amos zelf wist flexplek huren amersfoort het niet echt), maar Amos’ grappen waren altijd relevant. Kennelijk moest hij aan die uitspraak denken toen we meer zicht kregen op de opzienbarende symmetrie tussen de manier waarop ons brein beschikbare en niet-beschikbare informatie verwerkt. Een belangrijk kenmerk van het associatieve brein is dat het alleen geactiveerde ideeën vertegenwoordigt. Informatie die niet uit het geheugen wordt opgehaald (zelfs niet onbewust), kan net zo goed niet bestaan. Systeem r blinkt uit in het verzinnen van het flexplek huren apeldoorn best mogelijke verhaal op basis van geactiveerde ideeën, maar kan geen informatie gebruiken die niet voorhanden is.

Dit bericht is geplaatst in Kantoor huren bedrijfsruimte huren. Bookmark de permalink.

1.227 Reacties op Het principe van onafhankelijke oordelen

  1. Pingback: free dating online service

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.