Het milieu

Gerelateerde afbeelding

Het milieu wordt gezien als een van de meest strategische aandachtsvel- strategische aandachtsvelden den voor de komende jaren. De milieu-uitdaging waarvoor elke organisatie staat kent drie dimensies:s Het schoonmaken van de huidige activiteiten Het is van groot belang dat organisaties de milieu-effecten die zij veroorzaken in kaart brengen en vervolgens komen tot de invoering van milieuzorg. 2 Het benutten van nieuwe kansen Het terugbrengen van de schade aan het milieu en het werken aan een duurzame ontwikkeling biedt organisaties veel nieuwe kansen waarop zij kunnen inspelen in hun toekomstig aanbod van producten en diensten. 3 Het werken aan een duurzame toekomst Organisaties zullen ingrijpende veranderingen moeten ondergaan om verzekerd te blijven van een duurzame toekomst. Hiertoe zal het management een visie moeten ontwikkelen om de nieuwe mogelijheden te kunnen benutten.
Om de hiervoor genoemde milieu-uitdagingen te kunnen aangrijpen zal milieuproblematiek in alle afdelingen een rol gaan spelen. De inkoopafdelingen zullen zoeken naar grondstoffen die minder belastend zijn voor het milieu en verpakkingen die gerecycled kunnen worden. In productieafdelingen zal men flexplek hilversum productieprocessen ontwikkelen die minder grondstoffen vergen en energiebesparende technologieën introduceren.
Voor marketingafdelingen ligt de uitdaging om de voorkeuren van afnemers voor milieuvriendelijke producten te indentificeren en te vertalen in een nieuw productaanbod. De distributieafdelingen zullen moeten kijken naar mogelijkheden om de goederen op een voor het milieu minder belastende wijze bij hun afnemers te bezorgen. Financiële afdelingen zullen de voordelen van de omschakeling naar duurzaamheid moeten onderzoeken. Ten slotte zullen juridische afdelingen op de hoogte moeten blijven van de nieuwe wetgeving en milieuvoorschriften. Met name een aantal grotere organisaties gaat onder maatschappelijke druk of door trends in op de milieuproblematiek. In veel gevallen ligt hierbij de nadruk op de naleving van de wet, het voldoen aan bedrijfstaknormen, het behalen van milieucertificaten of het verbeteren van het imago in de markt. Naarmate organisaties zich realiseren dat de échte milieu-uitdaging betrekking heeft op een duurzame toekomst, zal men streven naar continuïteit en een gezond milieu. In het volgende voorbeeld komt de invloed van de omgevingsfactor milieu duidelijk naar voren.

Dit bericht is geplaatst in Kantoor huren bedrijfsruimte huren. Bookmark de permalink.

94 Reacties op Het milieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.