Het arts-patiëntmodel

Afbeeldingsresultaat voor site:ilocate.nl

In het organisatieadvieswerk zijn veel modellen of benaderingen te onderscheiden. Aan de twee volgende modellen schenken we aandacht: • het arts-patiëntmodel • het procesmodel.
Binnen dit model geeft de cliënt (de vragende organisatie) aan voor welk probleem de adviseur een oplossing moet aandragen (zie figuur 10.10). Dit aangedragen probleem wordt dus uit de bestaande organisatie gelicht en als het ware geïsoleerd. Vervolgens wordt alleen dit probleem door de adviseur bestudeerd. Het product van dit advies is een door de adviseur opgesteld rapport. Hierin flexplek huren breda doet de adviseur een (aantal) aanbeveling(e n) om het gestelde probleem op te lossen. Tijdens de werkzaamheden heeft de adviseur het meeste contact met zijn directe opdrachtgever (meestal de directie) en worden de organisatiemedewerkers in geringe mate bij het proces betrokken. Met betrekking tot dit model is een aantal opmerkingen te maken en/ofv ragen te stellen: • Heeft de opdrachtgever het probleem goed gedefinieerd? Ligt het werkelijke probleem niet op een of meer andere gebied(en)? • Is het probleem wel te scheiden van de rest van de organisatie? • Doordat de betrokkenheid van de medewerkers minimaal is, zal de acceptatie van de voorgestelde oplossing( en) op problemen kunnen stuiten.
Dit model gaat ervan uit dat een probleem niet geïsoleerd bekeken moet worden, maar juist in samenhang. Daarnaast dienen de betrokken medewerkers in het adviesproces opgenomen te worden. In dit model komt de cliënt met een ‘vaag’ probleem naar de adviseur toe. De adviseur plaatst vervolgens flexplek huren amersfoort samen met de betrokken medewerkers het probleem in de organisatie en men werkt gezamenlijk naar een oplossing toe. Het probleem is in dit adviesmodel dus veel minder gestructureerd. De adviseur heeft hierbij veel meer een begeleidingsrol. Hij leert de organisatie het probleemoplossend vermogen te vergroten.

Dit bericht is geplaatst in Kantoor huren bedrijfsruimte huren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *