Een groeistrategie

Gerelateerde afbeelding

Een eigenaar die een groeistrategie overweegt dient goed te beseffen welke veranderingen op het gebied van zijn persoonlijke activiteiten binnen het bedrijf noodzakelijk worden als gevolg van een dergelijke beslissing en moet zich goed rekenschap geven van de in figuur 2.5 aangegeven bestuurlijke vereisten. Een beginnend ondernemer moet daarentegen doordrongen zijn van het feit dat hij de eerste tijd alle verkoop-, productie- en technische activiteiten zelf voor zijn kantoorruimte huren breda rekening zal moeten nemen, evenals het regelen van de financiële aangelegenheden en de planning van de door het bedrijf te volgen koers; allemaal zaken die veel tijd en inzet vergen.
Figuur Z.5 Verband tussen managementfactoren en stadia van groei en ontwikkeling
liquiditeit Ook het belang van de liquiditeit wijzigt al naar gelang de ontwikkeling van de onderneming. Liquiditeit is in de beginstadia van buitengewoon groot belang, wordt in het successtadium steeds gemakkelijker kantoorruimte huren groningen beheersbaar en behoeft dan weinig speciale aandacht, maar wordt opnieuw een cruciale factor wanneer het bedrijf begint te groeien. Aan het eind van stadium 4 of in stadium S, wanneer het groeitempo lager wordt, wordt de liquiditeit weer een gemakkelijk beheersbare factor. Bedrijven die in stadium 3 verkeren, dienen goed te beseffen welke financiële eisen en risico’s de stap naar stadium 4 inhoudt. De factoren personeel en systeemvoorzieningen worden geleidelijk aan belangrijker wanneer de aanvankelijk langzame groei van het bedrijf in stadium 3 overgaat in de snelle groei van stadium 4. De ondernemer moet ervoor zorgen dat deze middelen reeds kantoorruimte huren amersfoort enige tijd voor de groei begint aanwezig of ontwikkeld zijn, zodat ze gereed zijn wanneer de behoefte eraan ontstaat. persoonlijke ambities Het op elkaar afstemmen van bedrijfsdoelstellingen en persoonlijke ambities van de eigenaar/leider is vooral in het eerste stadium van vitaal belang, omdat de eigenaar zich
dan rekenschap moet geven van en zich moet leren neerleggen bij de zware eisen die de onderneming aan zijn financiën, tijd en energie zal stellen. Voor sommigen blijken die overlevingsstadium eisen te zwaar te zijn. In het overlevingsstadium heeft de eigenaar de situatie echter in voldoende mate geaccepteerd en staat overleven bovenaan zijn lijst van prioriteiten. Het op elkaar afstemmen van doelstellingen is in stadium 2 nauwelijks relevant. Het op elkaar successtadium afstemmen van doelstellingen wordt wel weer heel belangrijk in het successtadium. De eigenaar moet dan namelijk beslissen of hij het opgebouwde bedrijfskapitaal op het spel zal zetten voor het verwezenlijken van groei, of hij bereid is al zijn tijd daaraan te besteden, of dat hij liever wil genieten van een aantal van de voordelen die het reeds behaalde kantoorruimte huren apeldoorn succes hem te bieden heeft. Maar al te vaak wil een eigenaar beide dingen, maar het is wel zeer riskant om tegelijkertijd een bedrijf uit te breiden én bijvoorbeeld een huis op de Bahamas te laten bouwen. Om een realistische beslissing te kunnen nemen ten aanzien van de te volgen weg, moet de eigenaar zowel de persoonlijke als de zakelijke eisen die de verschillende strategieën inhouden in overweging nemen en moet hij trachten te bepalen in hoeverre zijn capaciteiten als manager hem in staat zullen stellen aan die eisen tegemoet te komen.

Dit bericht is geplaatst in Kantoor huren bedrijfsruimte huren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *