De rationele actor

De Econs van het model van de rationele actor maken geen gebruik van mentale rekeningen: zij beschikken over een samenvattend overzicht van uitkomsten en worden aangestuurd door externe prikkels. Voor Humans zijn mentale rekeningen een vorm van smal kader; ze houden de zaken voor een beperkte geest controleerbaar en werkbaar. Mentale rekeningen worden kantoor huren breda alom gebruikt om standen bij te houden. U kunt zich herinneren dat beroepsgolfers beter putten wanneer ze een bogey vermijden dan wanneer ze proberen een birdie binnen te halen. Een conclusie die we kunnen trekken, is dat de beste golfers voor elke hole een aparte rekening gebruiken en niet één enkele rekening bijhouden voor hun totale prestatie. In een vroeg artikel gaf Thaler een ironisch voorbeeld dat goed illustreert hoe mentale rekeningen ons gedrag beïnvloeden:
Twee fa natieke sportliefhebbers kantoor huren groningen zijn van plan 70 kilometer te reizen om een basketbalwedstrijd te zien. Een van hen heeft voor zijn kaartje betaald; de andere was op weg om een kaartje te kopen toen hij er een voor niets door een vriend kreeg aangeboden. Het weerbericht waarschuwt voor een sneeuwstorm op de avond van de wedstrijd. Welke van de twee kaarthouders zal de sneeuwstorm eerder trotseren om de wedstrijd te zien?1
We hoeven niet lang over het kantoor huren amersfoort antwoord na te denken: we weten dat de liefhebber die voor zijn kaartje betaald heeft, zich niet door de storm zal laten afschrikken. Mentale rekeningen maken dit verklaarbaar. We gaan ervan uit dat beide liefhebbers een rekening hebben geopend voor de wedstrijd die ze graag willen zien. Als ze de wedstrijd missen, zal dit hun rekeningen met een negatief saldo afsluiten. Ongeacht hoe ze aan hun kaartje zijn gekomen, zullen ze allebei teleurgesteld zijn, maar het saldo is duidelijk negatiever voor kantoor huren apeldoorn degene die een kaartje gekocht heeft en die er, behalve dat hij de wedstrijd heeft gemist, ook financieel bij is ingeschoten.

Dit bericht is geplaatst in Kantoor huren bedrijfsruimte huren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *