De a-priorikansen

De proefpersonen gebruikten de a-priorikansen op correcte wijze als er geen andere informatie voorhanden was. Zonder karakterbeschrijvingen schatten ze de kans dat een onbekend individu flexplek huren breda technicus was in de twee onderzoeksvarianten in op respectievelijk 0,7 en 0,3. A-priorikansen werden echter vrijwel volledig genegeerd toen er een karakterbeschrijving werd gegeven, zelfs al was deze beschrijving in het geheel niet informatief. De respons op de volgende beschrijving illustreert dit verschijnsel:
Dick is een man van dertig jaar oud. Hij is getrouwd, geen kinderen. Dick is talentvol en gemotiveerd en belooft zeer succesvol te worden in wat hij doet. Hij is geliefd bij zijn collega’s.
Deze beschrijving was bedoeld om geen enkele voor de vraag relevante informatie te verstrekken, namelijk of Dick technicus of advocaat is. De kans dat Dick technicus is, zou dan ook gelijk moeten zijn flexplek huren groningen aan het aandeel technici in de groep, al was er helemaal geen informatie verstrekt. De proefpersonen schatten de kans echter in op 0,5, ongeacht of het vermelde aandeel technici in de groep 0,7 of 0,3 was. Klaarblijkelijk reageren mensen anders als er geen aanwijzingen of irrelevante aanwijzingen worden gegeven. Zonder specifieke aanwijzingen worden a-priorikansen correct toegepast; worden er irrelevante aanwijzingen gegeven, dan worden a-priorikansen genegeerd.4 Ongevoeligheid voor steekproefomvang. Om de kans op een bepaald resultaat in een steekproef uit een gespecificeerde populatie te bepalen passen mensen doorgaans de heuristiek van representativiteit toe. Met andere woorden, ze schatten de kans dat de gemiddelde lengte uit een aselecte steekproef van tien mannen 1,80 m bedraagt in op basis van de overeenkomstigheid van dit resultaat met de corresponderende parameter (de gemiddelde lengte in de populatie mannen). De overeenkomstigheid tussen een steekproefstatistiek en flexplek huren amersfoort een populatieparameter is niet afhankelijk van de steekproefomvang. Als kansen dus worden ingeschat aan de hand van representativiteit, zal de geschatte kans van een bepaalde steekproefstatistiek niet worden beïnvloed door de steekproefomvang. Toen proefpersonen de distributie van gemiddelde lengte in steekproeven van ongelijke omvang moesten schatten, produceerden ze identieke distributies. De kans op een lengte groter dan 1,80 m kreeg in steekproeven van duizend, honderd en tien mannen flexplek huren apeldoorn dezelfde waarde toegekend.5 De proefpersonen hielden geen rekening met steekproefomvang, zelfs al werd deze in de formulering van het vraagstuk benadrukt. Neem de volgende vraag:

Dit bericht is geplaatst in Kantoor huren bedrijfsruimte huren. Bookmark de permalink.

598 Reacties op De a-priorikansen

  1. Pingback: dapoxetine at cvs

  2. Pingback: hydroxychloroquine for rheumatoid arthritis

  3. Pingback: stromectol tablet 6 mg

  4. Pingback: deltasone buy now

  5. Pingback: use of ivermectin

  6. Pingback: ivermecta clav 875 mg

  7. Pingback: ivermectina para que sirve

  8. Pingback: dose of ivermectin for humans

  9. Pingback: over the counter viagra usa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.