Cognitieve structurering

Gerelateerde afbeelding

Bedrijfsfitness is de zorg voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de werknemers in een organisatie. Deelnemen aan bedrijfsfitness kan een gunstige invloed hebben op ziekteverzuim, arbeidsrendement en bedrijfscultuur. Spanning door sport ontlast het lichaam en de geest en reduceert spanning (stress) op een andere plaats. In Japan en de Verenigde Staten maakt bedrijfsfitness deel uit van de strategie om tot een betere bedrijfscultuur te komen. • Systematische desensitatie; een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de ervaring dat de gevoeligheid voor spanning wordt verminderd wanneer deze gefaseerd flexplek huren breda wordt aangeboden en geleidelijk wordt opgevoerd.
• Cognitieve structurering; met behulp van deze techniek wordt mensen ge- cognitieve structurering leerd om realistisch tegen eisen en mogelijkheden aan te kijken. • Technieken voor vergroten van sociale ondersteuning; door het verbeteren technieken voor vergroten van van sociale vaardigheden doen mensen eerder een beroep op elkaar in- socialeondersteuning dien nodig.
Uit een onderzoek onder Nederlandse bedrijven blijkt dat alle drie de benaderingen in combinatie met elkaar worden gebruikt ter preventie van stress.
Is uw functie stressgevoelig? Overspannenheid komt op alle niveaus en in alle functies voor. Bepalend is, hoe iemand zich voelt in zijn werk. Arbodiensten onderscheiden zeven factoren die invloed hebben op het welzijn van werknemers. Aan de hand van deze factoren kun je de stressgevoeligheid van een functie inschatten. De stressgevoeligheid van een functie wordt gescreend op de volgende zeven factoren: Moet de werknemer langdurig kortcyclisch werk verrichten, bijvoorbeeld achter de computer of de telefoon? 2 Brengt de aard van het werk mee dat de flexplek huren amersfoort werknemer voldoende contact heeft met zijn collega’s? 3 Wordt de werknemer regelmatig geïnformeerd over het werk? 4 Is er voldoende afwisseling tussen moeilijk en gemakkelijk werk? 5 Is er voldoende afwisseling tussen uitvoerende en organiserende werkzaamheden? 6 Is de werknemer autonoom in zijn werk? 7 Kan een werknemer zelf initiatief nemen om knelpunten in het werk op te lossen

This entry was posted in Kantoor huren bedrijfsruimte huren. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>