Chinese dynastieën

Gerelateerde afbeelding

Dit was geen uniek Egyptisch gebrek. Ondanks de immense verworvenheden van de Chinese dynastieën, de islamitische rijken en de Europese koninkrijken was het leven van de gemiddelde mens in het jaar i850 nog steeds niet beter – en misschien zelfs wel slechter – dan het leven van de vroege jagers-verzamelaars. In i850 maakten Chinese boeren, of fabrieksarbeiders uit Manchester, langere dagen dan hun jagende, verzamelende voorouders. Hun werk was fysiek zwaarder en geestelijk minder bevredigend, hun voedingspatroon was eenzijdiger, de hygiëne was slechter en er kwamen meer infectieziekten voor. Stel dat je de keuze kantoor huren breda kreeg tussen de volgende geheel verzorgde vakantiereizen:
Reis naar de steentijd: Op dag één wandelen we tien uur lang door een ongerept woud, waarna we ons kamp opslaan op een open plek bij een rivier. Op dag twee zakken we tien uur lang per kano de rivier af, waarna we overnachten op de oever van een meertje. Op dag drie leren we van de inheemse bevolking hoe we moeten vissen in het meer en paddenstoelen kunnen vinden in de nabije bossen.
Reis naar het moderne proletariaat: Op dag één gaan we tien uur werken in een vervuilde textielfabriek, waarna we de nacht doorbrengen in een overvolle woonkazerne. Op dag twee gaan we tien uur achter de kassa zitten in een plaatselijk warenhuis, waarna we de nacht doorbrengen in dezelfde woonkazerne. Op dag drie leren we van de plaatselijke bevolking hoe we een bankrekening moeten kantoor huren amersfoort openen en een hypotheek moeten aanvragen.
Welke reis zou je kiezen?
Kortom, als het gaat om het evalueren van menselijke samenwerkingsverbanden, hangt alles af van de meetlat en de invalshoek die we kiezen. Beoordelen we het oude Egypte in termen van productie, voeding of misschien sociale harmonie? Richten we ons op de aristocratie, de eenvoudige boeren of de varkens en krokodillen? De geschiedenis is niet één verhaal, maar duizenden losse verhalen. Als we er een vertellen, verzwijgen we automatisch de rest.

Dit bericht is geplaatst in Kantoor huren bedrijfsruimte huren. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *